Uutiset2019-01-11T10:51:51+02:00

Uutiset

2901, 2019

Päästöjen vähentäminen

Jet-Steel Oy on aloittanut toimenpiteet tuotantotoimintansa päästöjen vähentämiseksi. Haluamme olla tulevaisuudessa esimerkkinä ympäristöystävällisestä konepajavalmistuksesta – ja onhan pääraaka-aineemme ruostumaton teräs monelta kannalta erittäin ympäristöystävällinen valinta moneen kohteeseen. Tulemme laskemaan hiili- ja vesijalanjäljen tuotettua valmista kilogrammaa kohden, jotta tilaajien on helppo tulevaisuudessa vertailla toimittajia myös ympäristönäkökohtien kannalta.

Ensimmäinen askel oli jätteiden lajittelun parantaminen. Useinhan päästöjen vähentämisen perusta luodaan jätteiden syntypaikalla ja oikeanlainen lajittelu on tässä suhteessa hyvä perusta. Saamme jatkossa myös paremmin faktaa tuottamistamme jätteistä. Jätteidenjatkokäsittelyssä yhteiskumppaneiksi on valittu Jätehuolto E. Parkkinen Oy, Kymen Tarvemetalli Oy sekä Kierto Ympäristöpalvelut Oy. Jokainen yhteistyökumppani on erikoistunut omaan alueeseen ja näin varmistamme jätteiden oikealaisen jatkokäsittelyn.

Toinen merkittävä askel oli käytetyn energian vaihtaminen vihreisiin vaihtoehtoihin. 1.1.2019 alkaen siirryimme 100 % biokaasuun sekä 100 % vihreään sähköön. Solmimme pitkän sopimuksen KSS Energian kanssa ja nyt käytämme läheisen Verlan voimalaitoksen tuottamaa vesisähköä. Samaa sähköä tulee pistorasiasta ja samaa kaasua verkosta, mutta haluamme kannustaa vihreiden vaihtoehtojen valinnassa myös muita. Haluamme myös tukea paikallista toimintaa, joten KSS yhteistyökumppanina on luonnollinen valinta. Vihreiden vaihtoehtojen ohella tulevaisuudessa on tarkoitus myös syventyä energiankulutuksen vähentämiseen oikeilla ratkaisuilla.

Kolmas tärkeä toimenpide liittyy peittaamon jätevesienkäsittelyyn. Aiheesta lisää, kunhan saamme laitteiston kuntoon. Sen verran voimme paljastaa, että olemme mukana ottamassa käyttöön uutta prosessia peittausvesien puhdistukseen. Kemiasta emme tietenkään ymmärrä mitään, mutta itse laitoksen suunnittelussa ja ylösajossa yritämme auttaa parhaamme mukaan.

Näillä pienillä valinnoilla ei monenkaan mielestä varmaan ole maapallon, saatikka 93 miljardin valovuoden havaittavissa olevan maailmankaikkeuden, kannalta mitään merkitystä, sillä saastuttaahan toisella puolella maapalloa oleva tehdas enemmän kuin koko Suomi yhteensä. Mutta entä jos kaikki tekisivät ympäristön kannalta omat tehtävissä olevat ratkaisunsa – eikö meidän silloin pitäisi saada jossain vaiheessa hyviä tuloksia?

1008, 2018

Jet-Steel Oy:n tietosuojaseloste on saatavilla toimitusjohtaja Sami Korhoselta. Yhteystiedot löytyvät yhteys-välilehdeltä.

1303, 2018

Neljäs sertifikaatti yrityksellemme

Inspecta kävi auditoimassa neljännen jäsenen laatujärjestelmäperheeseemme. Uusin sertifioitu järjestelmä on ISO 14001:2015 ympäristöjohtamisjärjestelmä, jonka avulla ja ohjauksella on tarkoitus tulevaisuudessa vähentää yrityksen aiheuttamaa ympäristökuormaa. Yrityksessämme on käytössä ja sertifioituna nyt:

  • SFS-EN ISO 9001:2015 laatujohtamisjärjestelmä
  • SFS-EN ISO 3834-2 hitsauksen laadunhallintajärjestelmä
  • SFS-EN ISO 14001:2015 ympäristöjohtamisjärjeslmä
  • EN 1090-1 ruostumattomien rakenteiden CE-merkintäoikeus

Tästä on hyvä jatkaa!

1302, 2018

Vakava työtapaturma pajallamme 9.2.2018

Verstaallamme tapahtui valitettava ja vakava onnettomuus 9.2.2018. Työntekijän käsine takertui pylväsporekoneen karaan, jonka seurauksena molemmat käsivarret ja oikea kämmen sekä sormet vaurioituivat hyvin pahasti. Eräs työntekijämme toimi tilanteessa erittäin rohkeasti, nopeasti ja maltillisesti. Ambulanssi saatiin paikalle pikaisesti ja potilas sai asianmukaista ensiapua välittömästi. Pitkien operaatioiden jälkeen henkilö on nyt pääkaupunkiseudun sairaalassa toipumassa.

Uutinen on julkaistu siksi, ettei kenenkään tarvitse olla huhujen varassa, joita alueella varmasti leviää. Onnettomuuksia sattuu, emme todellakaan ole niistä ylpeitä, mutta turha niitä on peitellä. Tämä toimikoon myös muistutuksena siitä, että metalliteollisuudessa koneet ovat usein armottomia ja niissä riittää voimaa. Erityisesti pyörivät koneenosat ovat vaarallisia. Otamme työturvallisuuden tosissamme ja toimenpiteet vastaavan tapahtuman estämiseksi on käynnistetty.

Potilaalle voimia paranemiseen koko henkilökunnalta!